Annons:
Etikettdjurparker
Läst 5181 ggr
Bettan
2012-12-01 15:14

Sao Paulo Zoo

Sao Paulo Zoo är förmodligen Sydamerikas största och finaste zoo.

São Paulo Zoo besöksårligen mer än 1.500.000 personer. Inte nog med Elefant
att det är öppet för allmänheten på dagen utan man anordnar nattliga vandringar för att besökare ska få se lite av de nattverksamma djuren och deras beteenden.

Sao Paulos Zoo grundades i juni 1957. Från en liten cirkus förvärvadeFlamingo
djurparken Lejon, kameler, björnar och elefanter. Invigningen var tänkt att ske i januari 1958. På grund av kraftiga regn fick den skjutas upp. Den officiella invigningen blev istället den16 mars samma år. Då fanns det 482 djur i djurparken.
Giraff
Safari Zoo, som ligger i Cursino avenyn, bredvid São Paulo Zoo, invigdes den 5 juni 2001. Under en fyra kilometer lång biltur kan man se över 300 djur, som hjortar, apor, strutsar, emuer, lamor,lejon, tigrar samt andra exotiska djur.Noshörninggroddjur och ryggradslösa djur.

Det var som sagt drygt 400 djur från början. Idag finns Ocelotdet mer än 3200 djur med bland andra fåglar, reptiler, Däggdjur, groddjur och ryggradslösa djur.

Här finns sällsynta djur som orangutanger, en vit noshörningSengångare och en blå ara. Här finns även inhemska arter som Sengångare, bältdjur och tukaner med flera.

Flodhästar, gul anakonda, giraffer, uttrar, vrålapor och andra apor, spindlar, skorpioner, kräftdjur, papegojor och ugglor. Ja det är en del av alla de djur som finns i Sao Paulo Zoo.

Tukano

De små djurbilderna är inte foton från Sao Paulo Zoo Foto 1: Chrys Omori This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Annons:
Gittan
2013-01-22 11:24
#1

Dit vore något att åka.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


medde
2013-01-22 11:51
#2

Wow vilken intressant artikel. Det var int een liten siffra dom har för besökare. Verkar vara en park som har ett stor hjärta.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: