Annons:
Etikettdjurparker
Läst 9733 ggr
medde
2013-04-25 11:21

Givskud Zoo

Är en djurpark som ligger i Danmark på Jylland. Den här parken är uppbyggd så att man i ena delen åker med sin bil och den andra delen så går man till fots. Lejonhägnet ses som den största attraktionen.

Samson, ledaren för Givskud Zoos gorillaflock

På det här  Givskud Zoo kan man få möta djur från hela världen. Den ligger endast cirka 25 minuters bilväg från Legoland.

Parken öppnade 1969 och var då den första  safaripark i Danmark.   Det var över 70 Lejon som flyttade in under dom första åren på parken. Lejonhägnet som ses som den största attraktion i parken,  den kör man genom med bil. Naturligtvis om man inte har bil så finns det safaribussar man kan åka med på. Man kör även genom i likhet som Kolmården hade tidigare genom olika miljöer och världsdelar så som afrikanska hänget där man kan fina djur som zebror, giraffer,noshörningar med mera..

I parken född under februari månad det en liten Gorilla hane. Det lilla killen är faktisk den sjunde gorillan som föds i parken och mamma  Minnies femte unge. En annan stor publik magnet är silverryggen Samson.

Länk hemsida Givskud Zoo

Givskud zoo Facebook 

Turist artikel om parken

Foto: Givskud Zoohttp://www.givskudzoo.dk/Vestlig+lavlandsgorilla.2313.aspx. This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Bettan
2013-05-05 22:36
#1

Härligt med gorillorna.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Gittan
2013-05-07 11:05
#2

Verkar fint där. Tänk om vi skulle ta en tripp dit under semestern….

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Upp till toppen
Annons: