Annons:
Etikettdjurparker
Läst 9201 ggr
Ypsilon1
1/22/12, 9:55 AM

ZooBorns

Vill du vara uppdaterat om de sista och gulligaste djurpark-nyheterna? Då ZooBorns är svaret – en hemsida som, i samarbete med AZA, har ambitionen att ge folk ett leende på läpparna, men också att informera om djurparkernas viktiga bevarande arbete.

Initiativet tillhör Andrew Beliman från Chigaco som självproklamerar sig en “djur-nörd” och Chris Eastland - en artist och fotograf från Brooklyn, New York (se här mer av hans arbete). I en interview med Scott Butki (läs hela intervjun på blogcritics.org) berättar Andrew i mer detalj om hur Zooborn idén föddes. Andrew brukade skriva en egen blogg – Zooillogix – med fokus på udda djurnyheter och, tillsammans med vetenskapliga nyheter från biologins värld, började han får massor av gulliga bilder med nyfödda djur, som inte passade på Zooillogix. Men som säkert passar nu på Zooborns.

Parken zoo - Jättemyrslokar: Benita tillsammans med sonen Eskil, april 2011. Credits: Ypsilon1, djurparker.ifokus.se

Zooborns har redan funnits i nästan 4 år. Hemsidan får cirka en miljon visningar per månad och har som mission att leverera de nyaste födelseannonser från djurparker och akvarier från hela världen.  Även som Djurpark besökare kan man skicka in bilder och bidra till att hemsidan verkligen uppmärksammar om bevarandeprojekt som pågår världen runt. Sverige är för närvarande representerad med Kolmården och bilder av Rickard Sjödén – f.d. Medarbetare på djurparker.ifokus.se (se mer av hans arbete här).

Parken Zoo: Gibbonerna Jane och Tarzan, tillsammans med deras mirakelbarn. Credits: Ypsilon1, djurparker.ifokus.se

Andrew och Chris har även samarbetat för att ge ut ett antal Zooborns böcker – för både barn och vuxna - som samlar underbara bilder av nyfödda djur. Man kan också läsa mer om det nyfödda, men även roliga fakta om arten som h*n representerar och mer allvarliga fakta om vilka uppmaningar man konfronteras med i bevarandet av arten i frågan. 10% av alla intäkter går direkt till AZA (Association of Zoos and Aquariums) för att finansiera djurparkernas bevarande projekt.  Man kan även köpa Zooborns-böckerna i Sverige, genom, till exempel adlibris. Har man en smartphone, kan man även ladda ner friappen Zooborns - appar finns för både iphone och android.

Löpsedelbild: chimpansmamma och bebis på Kolmården 2009. Credits: Ypsilon1, djurparker.ifokus.se.

Annons:
Leffe
1/23/12, 1:00 PM
Fawo
1/23/12, 6:52 PM
#2

Riiiktigt söta bilder, o video :)

// Fawo (;

Ypsilon1
1/24/12, 11:00 AM
#3

Och väldigt lärorika bilder och filmer… om man bara har tiden att läsa allt :)

medde
1/25/12, 2:08 PM
#4

Vilken bra artikel. Wow allt var helt super. Bilder  och länkar kommer att bli välbesökt av mig..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ypsilon1
1/28/12, 12:53 PM
#5

Tack, jag är också en flittig besökare… och jag fick precis veta att man kan vara med i en namntävling som pågår just nu på Rosamund Gifford Zoos hemsidan. Det handlar om två underbara Humboldtpingvins ungar som behöver namn.

Rosamund Gifford Zoo ligger… well, i USA, i delstaten New York. Men man kan besöka Humboldpingviner även i Sverige, på Kolmården, Borås Zoo och Slotsskogen i Göteborg :)

SwedenZoo
7/22/12, 11:49 PM
#6

Haha oj vad vilken skoj tråd Glad Tänk vad man kan hitta om man googlar på sitt eget namn hihi! Dessutom visste jag faktiskt inte själv att mina bilder var med på ZooBorns. Men det är ju kul, att de kommer till lite användning Skrattande

Med Vänliga Hälsningar Rickard Sjödén

Hemsida: www.SwedenZoo.com Fotogalleri: Flickr.com

  

Annons:
medde
7/23/12, 10:22 AM
#7

#6 Så det kan bli.. Men undrar över då du säger dina bilder. Credit på foto står ett helt annat namn. Stämmer inte det?

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

SwedenZoo
7/23/12, 11:04 AM
#8

#7 Bilderna i den här artikeln är inte mina Flört De ligger inne på ZooBorns hemsida.

Med Vänliga Hälsningar Rickard Sjödén

Hemsida: www.SwedenZoo.com Fotogalleri: Flickr.com

  

medde
7/23/12, 11:05 AM
#9

38 Aha då vet jag, undrade så det inte var något fel.. Tack för ditt svar

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: