Etikettdjurparker
Läst 71 ggr
Jimmy.L
2021-04-24, 06:32

Förändrade djur när djurparkerna gapat tomma under pandemin

Djuren i våra djurparker har för ovanlighets skull haft väldigt lite människor omkring sig och därför har de nu börjat uppföra sig på ett annorlunda sätt. Speciellt hos de skygga djuren märks förändringar.

– Vi upplevde att våra vargar och järvar var mer nyfikna och mer synliga än vanligt när det väl dök upp folk, säger Linda Törngren, djuransvarig på Skansen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forandrade-djur-nar-pandemin-fatt-djurparkerna-att-gapa-tomma

Djuren i våra djurparker har för ovanlighets skull haft väldigt lite människor omkring sig och därför har de nu börjat uppföra sig på ett annorlunda sätt. Speciellt hos de skygga djuren märks förändringar. – Vi upplevde att våra vargar och järvar var mer nyfikna och mer synliga än vanligt när det väl dök upp folk, säger Linda Törngren, djuransvarig på Skansen.
Vixxen
2021-04-24, 12:15
#1

Kanske ordet beteenden skulle varit med i rubriken? 😁

Göstage
2021-05-04, 10:21
#2

Djuren på Högholmens Djurpark i Helsingfors tittade nyfiket på sina besökare när parken åter öppnade för (valda delar av) allmänheten.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Högholmens djurpark i Helsingfors tar emot besökare igen efter den långa stängningen i vinter. Alla besökare måste reservera tid i förväg. Även de som har årskort måste anmäla sin ankomst, så att det inte blir trängsel i djurparken.
  • Redigerat 2021-05-04, 10:21 av Göstage
Upp till toppen