Annons:
Etikettdjurparker
Läst 3659 ggr
Bettan
2013-12-11 07:08

Besök av elefantexpert i Borås Djurpark

Elefantexperten Alan Roocroft är under några dagar på besök i Borås Djurpark. Alan kommer från USA och har stor erfarenhet av träning och hantering av elefanter.

Alla elefanter i djurparken utom tjuren hanteras med så kallad fri kontakt, vilket betyder att elefantskötarna vistas inne bland elefanterna under det dagliga arbetet. Det är viktigt att arbetet sker på ett konsekvent och säkert sätt, och Alan följer med vid skötseln av elefanterna och kommer med synpunkter och råd om hur arbetet kan utvecklas ytterligare. Eftersom Alan besöker många olika djurparker världen runt har han sett många varianter på hur man kan hantera olika situationer som kan uppkomma i den dagliga skötseln.

Även vid arbetet med elefanttjuren Yoga, som alltid hanteras med en skyddande gallervägg mellan skötaren och elefanten, och vid hanteringen av de unga elefanterna har Alan mycket kunskap att dela med sig av.

För elefantskötarna är det något av årets höjdpunkt när de under några dagar får fokusera extra mycket på hanteringen av elefanterna, och diskutera tillsammans med Alan hur man kan utveckla arbetet ytterligare.

Pressmeddelande  •  2013-12-10 myNewsDesk Bilden hör inte ihop med pressmeddelande mer än att det är en afrikansk elefant. Sådana som Borås Djurpark har.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Annons:
Gittan
2013-12-16 19:27
#1

Borås Djurpark kan säkert få veta en del nytt.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Kjelle
2013-12-22 21:30
#2

Vad bra.


kamera0710
2013-12-25 17:54
#3

Denna Roocroft anlitas tydligen regelbundet av Boråsparken. Vet att han varit där förut, eftersom jag följer parkens hemsida regelbundet.

Upp till toppen
Annons: