Annons:
Etikettdjurparker
Läst 4437 ggr
Bettan
9/8/13, 1:24 PM

Katternas natt

Högholmens djurpark utanför Helsingfors är en djurpark som är känd för sina stora kattdjur. Indiska lejon är ett exempel, men mest känd är den för sina snöleoparder.

Sibirisk Tiger kallas även Amurtiger

Katternas natt är en årlig tradition. Då håller djurparken öppet till klockan 24:00. De flesta vet väl att kattdjuren är aktivast på kvällen och under natten. Det här året är Katternas natt den 6 och 13 september.

Under Katternas natt kan man i år se de tre snöleoparderna som föddes i djurparken förra sommaren. De är fortfarande tillsammans, men i höst ska två av dem flytta till andra djurparker.

I samband med Katternas natt sker en insamling till förmån för de utrotningshotade amurtigrarna och -leoparderna. Förra året fick man in 35000 euro för de hotade arterna. På Katternas natt uppträder artister som stöder utrotningshotade djurarter.

Foto: Hollingsworth, John and Karen (U.S. Fish and Wildlife Service)

Ha en bra dag

Sport iFokus

Annons:
Gittan
9/13/13, 10:33 AM
#1

Sånt gillar jag.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Tarotstollan
9/14/13, 8:39 PM
#2

Åh, det hade jag velat gå på. Synd det inte finns i Borås!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

kamera0710
9/16/13, 6:33 AM
#3

Själv har jag haft många "katternas natt" vid Skansens lodjurshägn, där får man ju stå så länge man vill utefter kvällarna. I våras hade jag också flera "vargarnas kväll" när de var igång och ylade, det är alltid lika mäktigt att höra.

kamera0710
9/16/13, 6:51 AM
#4

#2 I Borås går det väl att ordna sina egna "kattnätter", man får ju gå där så länge man vill utefter kvällen.

Tarotstollan
9/16/13, 7:41 PM
#5

#4. Nej, bara i några få timmar efter stängningsdags. Kanske fram till 19.30 när de stänger 18. Sen kommer Securitas och patrullerar och hystar ut oss! Dessutom är ju djuren inne i stallarna då och dörrarna låsta, så det finns inget mer än Lodjur och vargar att titta på i så fall.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

kamera0710
9/17/13, 6:19 AM
#6

#5 Det var nytt för mig, var där i maj och gick kvar till 21:30. Tigrar, Lejon, vildhundar etc. var ute.

Annons:
medde
9/17/13, 2:02 PM
#7

Mycket intressant tycker jag. Måste läsa vidare..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Tarotstollan
9/17/13, 9:51 PM
#8

Förut stod det någonstans att man fick gå där inne 1 timma efter stängningsdags, men det kan ju vara så under sommaren att man kan gå där inne längre. Nu har de ju bara öppet under helgerna och då kan det ju vara neddraget med tiderna. Tycker det är kusligt att gå där inne ensam när det är stängt, så det är inte ofta jag går där inne så länge efter stängningsdags. Skall fråga om jag kommer ihåg hur det är med tiderna!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

kamera0710
9/18/13, 6:35 AM
#9

#8 Själv tycker jag att det bara är trevligt att gå där under lugna kvällar. Ofta upplever man ju då mer kontakt med djuren, inte minst kattdjuren. På hemsidan står det: "Måste man vara ute ur parken när entrén stänger? Svar: Nej, man kan gå kvar i parken när entrén har stängt. Det går alltid att komma ut genom ”karusellgrinden”. Dock tas vissa djur in efter entréns stängning." Detta har jag tolkat som att man får gå så länge man vill. http://www.boraszoo.se/djurparken/bra-att-veta/

Tarotstollan
9/18/13, 8:32 PM
#10

Jo men då är det nog så att du kan gå så länge du vill. Fast jag och en kompis blev utfösta av Securitas en gång. De kom i en bil och frågade om vi var på väg ut, vi var vid savannen nära elefanthuset och vi sa ja. Bra sa de för vi stänger här nu! Detta är ju några år sedan, så det kan ju vara ändrat nu.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

medde
9/26/13, 10:35 AM
#11

Har inte varit så sent inne, så på det här frågan är jag helt borta

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: