Annons:
Etikettvilda-djur
Läst 11020 ggr
Gittan
2011-06-17 00:42

Tiger

Tystnad råder eller tiger i lövskogen.

Jag gillar fukten och trivs bland de tropiska lövskogens prasslande blad i den ibland svaga brisen. Det bästa jag vet är att bada och simma. Däremot gillar jag inte att klättra i träden.

Man ska vara på marken är mitt måtto, men kommer ett gäng förvildase otäcka hundar springande kan jag klättra upp i trädet. De är ju så otäckt ettriga. Jag är faktiskt jätterädd för människan som kan skjuta efter mig och förstör min miljö.

Maten föredrar jag att laga till i ensamhet. Ordspråket säger "ju fler kockar desto sämre soppa". För det mesta fixar jag till maten i skymningen eller i gryningen. Delikatessen är hjortstek, men ibland får jag hålla till godo med allemansrätten fisk eller fågel. I bland blir det bara ett mellanmål med en liten vällagad gnagare. I värsta fall fixar jag till en reptil.

Det är en konst att laga till maten ska ni veta. Jag smyger försiktigt fram och kommer nära den goda råvaran. Sedan gör jag ett snabbt utfall. Jag knuffar till råvaran och med min tyngd och styrka blir råvaran omskakad och kommer ur balans. Jag brukar ta ett fast tag i halsen med tänderna och har av ryggrad, luftstrupen eller en artär. Jag har faktiskt lagat till en lyxmåltid av en gauroxe på nästan ett ton.

Jag har en hel del problem med det motsatta könet. Jag är en kvinna i min bästa vikt på 150 kilo och vill ju gärna ha en snygg kille på en siså där 220 kilo. Gud vad det är svårt att hitta en sådan kille ska ni veta. Det är över huvudtaget svårt att hitta några artfränder. Trots att jag kan vandra långt så hittar jag knappt någon.

Min päls är i en färg från gult till orangerött. Jag har lagt till lite vitt på bröstet och nacken. Jag ser därmed vacker ut, i alla fall om jag får säga det själv. Jag har lagt till cirka 100 ränder också som har färgen svart, grått eller brunt. Mönstret jag fixat är unikt just för mig. Ingen har likadana ränder som jag.. Sedan har jag jättevackra blå ögon.

Det var lite om mig. Jag heter visst med ett fint namn Panthera tigris. Till vardags får du gärna säga tiger om du skulle träffa på mig. Detsamma gäller mina artfränder om du skulle mot förmodan träffar på någon av dem. Jag har börjat förstå att vi inte är så många längre.

Foto 1: Bob Jagendorf
Foto 2: S. Taheri
Båda bilderna går under licens Creative Commons Erkännande-Dela Lika 2.5 Generisk Källa: Svenska Wikipedia 17 juni 2011

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Leffe
2011-06-17 12:08
#1

Bra artikel
Tigrinnan Gittan har vässat klornaSkrattande

medde
2011-06-17 12:19
#2

Vilken bra artikel. Med det sättet den är skriven så tänker man på ett mycket mera "nära" tigern.

Undrar om vi människor kommer se till att vi kommer att ha tigrar även i framtiden. Tigrar är verkligen magnifika djur! Nästan lite magiskt över dom

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

UllaNo
2013-01-12 14:41
#3

Forskar vidare på den här sajten. Här är åter en helt otrolig presentation.

Gittan
2013-01-13 09:54
#4

Tack. Den här hade jag glömt att jag skrivit.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


medde
2013-01-13 10:06
#5

Som jag sagt flera ggr, det är som man är  med i artikeln live då man läser dom, inga kopierade från annan sajt här inte. Källa för info är en sak,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

kamera0710
2013-01-13 15:36
#6

En sak som kan tilläggas är att tigern, även de raser som lever i tropikerna, tydligen avskyr hetta. Detta enligt Jan Lindblad i boken om hans tigrar Rani och Lillan. Han berättar där att det inte skulle funka att frakta dem till Indien (som ju tanken med dessa tigrar var) från Sverige när sommarhettan där var som värst.

Annons:
Kjelle
2013-01-13 18:09
#7

#6 Det tänker man inte på. Man tänker på värme, men du har helt rätt. Det blir ju rätt så kallt i delar av Asien och så finns ju Sibirisk tiger.


Upp till toppen
Annons: