Annons:
Etikettdjurparker
Läst 4667 ggr
Kjelle
2013-05-23 12:29

Mina tankar om en djurpark

Förr var jag aldrig på en djurpark. Förr tyckte jag det var fel att ha djur instängda. Vad tycker jag då om djurparker idag?

Jaguar

Förr var jag aldrig på en Djurpark, men sedan jag träffat min sambo så har det varit djurparker över hela landet varje semester. Hela semestern används till djur- och nöjesparksbesök. Vi kuskar runt med husvagnen.

Vad tycker då jag om djurparker?. När man ser sambons barn springa omkring glada och uppspelta samt sambons leende, trots att hon har fullt sjå med att hålla reda på barnen, blir jag väldigt lycklig inombords.

När jag ser barnen läsa allt som står om de olika djuren inser jag att en Djurpark har mycket att lära ut till de yngre. De tar säkert lärdom av det och förstår förhoppningsvis mer om djuren i naturen sedan.

Med andra ord så har en Djurpark en viktig uppgift att fylla. Det att vi får förståelse för djur i det vilda och får se hur de ser ut. Visst många djurparker har en annan stor uppgift och det är bevarandeprogram med utrotningshotade djurarter. Men ärligt talat hur många av oss tänker på det egentligen när vi är i djurparken?

Det är otroligt härligt att se alla dessa djurungar som kommit under året. Barnen bara älskar dom och jag instämmer med dom. Det är fantastisk att många av djuren som inte gärna föder ungar i fångenskap gör det i en Djurpark. För mej ger det känslan att djuren trivs där de är.

Jag har fått mina favoritdjurparker och det är först och främst Borås Djurpark dit vi åker varje sommar. Förra sommaren var vi för första gången i Lycksele Djurpark, som blev en av mina två favoritparker. Det jag tycker bäst om är när djurparken är uppbyggd "naturligt". Det blir som om man själv vandrade i de områden där de vilda djuren håller till. Jag tycker sämre om parker där man har försökt bygga upp ett alltför konstlat landskap. För mej ser det onaturligt ut och den riktiga stämningen uteblir.

Snart är det semester igen och troligen blir det husvagnscamping vid olika djurparker.


Annons:
Leffe
2013-05-26 20:46
#1

Ligger en hel del i det du skriver

kamera0710
2013-05-27 12:16
#2

Jag instämmer helt i att det är trevligare med "naturliga" parker. Förutom nämnda Borås och Lycksele hör Järvzoo till mina favoritanläggningar, både för att anläggningarna är väl inpassade i den omgivande naturen och att de flesta hägn är väl tilltagna.

Här på sajten var det en hel del diskussion om detta under förra året, se länken. Det gäller främst inläggen 16-34 och 40-43.

De parker jag tycker är sämst på denna punkt är Frösö Zoo, Furuvik och Parken Zoo. Kolmården tycker jag också försämrats på denna punkt. Bland annat för det skrikiga Marine World och påstigningsstationen till safarin.

http://djurparker.ifokus.se/discussions/50070b9cd3b4fd4cc500bc5a-efter-vargattacken

Bettan
2013-05-27 18:58
#3

Kan bara instämma i detta med "naturlig" Djurpark.

Ha en bra dag

Sport iFokus

kaninsköld
2013-06-30 18:10
#4

Arken zoo i bohuslän och Skansen i stockholm är också bra!

Mvh Kaninsköld

medde
2013-07-06 13:04
#5

En bra artikel som är verkligen läsvärd,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Kjelle
2013-07-25 12:12
#6

Kul ni gillade den


Annons:
Upp till toppen
Annons: