Etikettdjurparker
Läst 814 ggr
Aribigga
2013-04-01, 11:02

Vilken rekommenderar du?

Jag och mina bästa vänner fyller 25 år i år och jag hade tänkt att som födelsedagspresent ska jag bjuda min ena bästa vän på ett djurparksbesök (den andra får turridning.) 

Så jag sitter och googlar på djurparker och funderar på vilken jag ska välja. Vi har lätt att ta oss till Danmark och det blir ju lite extra roligt då, frågan är vilken Djurpark där som är bäst? 

Jag hittade denna listan på danska djurparker: http://www.barnsemester.se/index.php?option=com_attraktioner&Itemid=178&func=viewcategory&catid=danmark&att=1 

(fint att sidan heter barnsemester 😃)

Är det någon här som kan hjälpa mig att eller har något annat tips på rolig Djurpark?

lurvponnyn.vimeddjur.se

kamera0710
2013-04-01, 12:44
#1

Har inga kunskaper om danska parker, eftersom jag inte besökt någon. Men i södra Sverige skulle jag rekommendera Boråsparken eller Nordens ark.

Lilllufsen
2013-04-01, 19:40
#2

Borås

Bästa sajten på internet? Barnens iFokus så klart!

Gittan
2013-04-01, 19:55
#3

Jag rekommenderar Borås.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Aribigga
2013-04-01, 20:46
#4

Ni får gärna motivera varför, det är nämligen tre timmars körväg till borås 😉

lurvponnyn.vimeddjur.se

Gittan
2013-04-01, 21:04
#5

Det känns på något sätt som att man är i de områden de olika djuren håller till och det känns som de strövar omkring fritt.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


kamera0710
2013-04-02, 06:58
#6

#4 Min motivering är ungefär densamma som GittanL, anläggningarna smälter in så bra i den omgivande naturen. Jag citerar ur boken Vilda vänner, som parkens grundare Sigvard Berggren skrev:

"'Djur i natur.' Ja, nog hade vi en underbar natur att starta i men också att vara rädda om. Man kan bygga djurparker på olika sätt. I många fall fördyras anläggningarna genom att man inte anpassar sig till de naturliga förutsättningarna. Byggnader o.d. framträder dessutom ofta i kontrast mot naturen i stället för att följsamt försvinna i terrängen. Byggnader i en Djurpark måste finnas men helst inte synas. Det är frianläggningarna som skall dominera.

(…)

Jag nämnde tidigare att man kan arbeta med eller mot Naturen. Att arbeta emot blir inte bara dyrbart och fult utan ger också en otrevlig olustkänsla, som man aldrig blir av med så länge resultatet av misstagen står kvar. Vi gjorde väl också en del misstag, vilka jag kommer att irriteras av, tills vi kan rätta till dem. Men till största delen arbetade vi med Naturen. Utnyttjade terrängen, anpassade oss till den, fick byggnader och begränsningar att smyga in så att djurens frianläggningar gick in som en del av helheten. Vi inte bara drog undan stallbyggnader för att gömma dem, vi klädde dem också med trä på sådant sätt att de skulle kamoufleras så mycket som möjligt. Det arbetet är ännu inte klart, eftersom det tar lång tid att få fram den vegetation som slutligen mjukt skall bädda in och dölja de nödvändiga byggnaderna. Det slutliga målet är att vi på få undantag när skall komma därhän att man bara ser 'Djur i natur'."

Till stora delar tycker jag att Boråsparken lever upp till denna policy alltjämt, och det är en bidragande orsak till att Boråsparken hör till mina favoritanläggningar.

Två andra favoritanläggningar är Järvzoo och Lycksele.

medde
2013-04-02, 13:45
#7

#6 Nu vill jag verkligen till Borås

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Aribigga
2013-04-02, 16:19
#8

Det låter ju onekligen mysigt! Får fundera lite, vi kan ju ta bilen men det är mysigare med tåg och då stiger ju priserna lite… Hade ju tänkt bjuda på hela kalaset. 

Ni har inget att säga om Köpenhamn Zoo?

lurvponnyn.vimeddjur.se

medde
2013-04-02, 19:22
#9

Många är sedan jag var i Köpenhamn. Men utan tvekan så gillade jag zoo:et väldigt mycket, och vad som säga så har det hänt en hel del undre året. Endast åt det positiva hållet. Hela Köpenhamn är ju helt underbar.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

medde
2013-04-06, 11:44
#10

Har ni bestämt vilken park det blir?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Aribigga
2013-04-06, 13:53
#11

Just nu velar jag mellan ystad Djurpark och köpenhamn zoo. Hörde att ystad har väldigt stora fina inhägnader men jag har inte kollat så noga än.

Det roliga med Köpenhamn är att det blir lite som jag bjuder henne på utlandssemester. Det väger ganska tungt.

Utflykten ska inte ske förrän senare i sommar så det är ingen brådska. 

Alternativt funderar jag på att hitta en park som är specialiserad på fåglar då hon gillar fåglar speciellt mycket.

lurvponnyn.vimeddjur.se

Upp till toppen