Annons:
Etikettom-sajten-samt-ifokus
Läst 4054 ggr
medde
2012-10-17 13:22

iFokus mot mobbning

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

iFokus mot mobbing

Många människor på ett ställe

iFokus 300 sajter besöks varje månad av omkring en miljon människor. Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det. I första hand för värden på den sajt det gäller. I andra hand för någon av medarbetarna. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på iFokus är skrivet med gott uppsåt. Oftast är det nämligen så. Om du är osäker kan du alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Skrivet av Niklas på iFokus

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Bettan
2012-10-18 09:27
#1

Jättebra. All typ av mobbning är dåligt och det inte bara på iFokus

Ha en bra dag

Sport iFokus

Gittan
2012-11-10 06:44
#2

För mig känns det mer som om det är iFokus som företag som driver en kampanj. På sidorna, typ denna, finns Skrivregler som  i princip är emot mobbning och som moderatorer och medlemmar agerar efter. Följs skrivreglerna och man använder etik blir det ingen mobbning på den här sidan. Bra moderatorer och bra medlemmar leder till en trevlig sida.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Upp till toppen
Annons: