Annons:
Etikettövrigt
Läst 7980 ggr
[Jimmy.L]
3/4/12, 12:43 PM

Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet! Hur jag snurrade runt på museumet!

Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova är klart värt ett besök främst under hösten och vintern när dom flesta djurparkerna är stängda. I museumet hittar man djur från hela världen från skellet till uppstoppade djur, och väldigt roliga utställningar från världens alla hörn!

Jag hade inte besökt Naturhistoriska riksmuseet sen jag gick i högstadiet och det var för ca 20 år sen så när jag lästa meddes artikel om "Robot zoo" så bestämde jag mig att det var på tiden att besöka stället igen. Med buss, pendeltåg och tunnelbana så var jag framme ganska så tidigt närmare 40 min innan dom skulle öppna enligt hemsidan! Som tur var var vädret strålande men bara 2 min i solen upptäkte jag att dörrarna redan var öppna och det var bara att kliva in till museumet. Väl inne blev jag lite förvånad att man måste först ta en nummerlapp för att köpa biljett till utställningen eller till Cosmonova. När biljetten var köpt fick man ett klistermärke man skulle sätta på tröjan väl synligt.

Mitt första "mål" var att se utställningen om "Robot Zoo" så efter ha jagat runt i dom olika utställningarna hittade jag tillslut en karta över museumets utställningar, den utställningen fanns på övre plan. Då gick jakten vidare på att hitta till trappan som ledde upp till plan 2. Tillslut hittade jag en trappdel som inte var avspärrad som ledde en upp till andra våningen. Väl där fick jag snurra runt bland andra utställningar innan jag hittade den. Medans den nedre delen var väldigt mycket barnfamiljer så var det tomt på den övre delen av museumet, efter 30 min mötte jag ett par som hade lyckas tagit sig upp. När jag väl var nöjd med att titta och prova på knappar och spakar var det dax att titta på övriga utställningar på övre plan, när man väl kände sig nöjd med att sett det som fanns var det dax att ta sig ner till entré plan! Ja det var tanken iaf, nu började snurrandet igen fast på övre plan, kartan med trapporna utmärkta var inte till någon hjälp, avstängningsband vid trapporna gjorde att man kliade sig i huvudet ett antal gånger, tillslut hittade jag vägen ner. Väl nere på entré plan vandrade jag runt bland utställningarna och beundrade allt från vulkaner till skellet och uppstoppade djur. När man väl var nöjd med dagen sökte man sig till utgången och traskade till tunnelbanan.

 Fler bilder här

Annons:
Gittan
3/5/12, 11:09 AM
#1

Vi besöker det ibland på semestern. I mitt tycke ett toppenmuseum. Egentligen är det mer än ett museum.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


[Jimmy.L]
3/5/12, 12:09 PM
#2

Jo det finns mängder med saker och se där, blev lite förvånad att se två akvarium i en av utställningarna.

Leffe
4/10/12, 9:04 PM
#3

Jag har aldrig varit inne, men kört många kunder dit i mitt jobb

[Jimmy.L]
4/10/12, 9:05 PM
#4

Stort där inne, kan tipsa om 26 Maj då dom öppnar upp rum som annars är ständ för allmänheten, ska visst va något extra.

Leffe
4/10/12, 9:06 PM
#5

Ska ta mig dit någon dag i sommar

medde
4/11/12, 9:51 AM
#6

Det var länge sedan vi var där nu. kanske dags att börja fundera på att ta sig dig nu under lovet.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Upp till toppen
Annons: