Annons:
Etikettvilda-djur
Läst 9329 ggr
sissie
4/19/10, 4:54 PM

Giraffgasell

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En annorlunda gasell som finner sin föda uppe i träden istället för på marken. Trädens blad utgör dess föda tillskillnad från andra gaseller som äter mest gräs men också en del blad från buskar.

Giraffgasellen är rödbrun i färgen och saknar den typiska randen som gaseller oftast har. Halsen är mycket lång och håller upp ett ganska litet huvud med stora ögon och öron. De långa benen bär upp kroppen som väger upp till 50 kilo. Mankhöjden är ungefär 90-100 cm.

Hanarna är de som bär horn. De kan bli 40 centimeter långa.

Giraffgasellen betar blad från buskarnas övre grenar och från mindre träd. De är petiga med maten och bara det bästa är gott nog åt dem. De använder sin långa starka tunga på samma sätt som girafferna.

Giraffgasellen dricker inget vatten utan får i sig all vätska den behöver via maten. De är också experter på att hushålla med vatten. Bl a genom att de inte bråkar med varandra om reviren utan håller sig undan andras revir. De markerar sina revir med doftkörtlarna som de har bl a i ansiktet och på knäna.

I det vilda blir djuren sällan mer än 8 år, men i djurparker kan de bli betydligt äldre. 13-14 år ungefär.

Källa: Wikipedia.se

Fotograf: Aaron Logan

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
sissie
4/19/10, 5:01 PM
#1

En videosnutt med dessa något annorlunda gaseller.Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Leffe
4/19/10, 5:11 PM
[peter54]
4/22/10, 11:03 AM
#3

Jag har aldrig hört namnet "giraffgasell" på den förut, den har alltid kallats gerenuk när jag sett den i böcker och på film.

isafisa
4/22/10, 7:40 PM
#4

#3 du är inte ensam. kollade på film om den och då hette det bara gerenuk men fick lära mig att giraffgasell var ett lättare namn att komma ihåg ;)

medde
4/24/10, 8:35 PM
#5

Vilken läcker kropp.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: