Etikettprojekt
Läst 2662 ggr
Leffe
2015-08-10, 09:24

Röda pandaungar

Den 27/6 föddes tre välmående röda pandaungar på Borås Djurpark. Regelbundet har djurvårdarna försiktigt kollat till ungarna så att de växer och mår bra men under sista veckan har lite mer ingående undersökning gjorts.

Det vi var mest intresserade av var könet och det visade snabbt att det är två hannar och en hona. Mycket högljudda ungar kallade dock mamma till sig och det blev dags att snabbt lägga tillbaka dem i boet för att inte störa mera denna gång – eftersom det är en ny art för oss är vi kanske lite extra försiktiga.

Efter att fått ordning på det kan vi nu rapportera in könsfördelningen till projektets EEP-koordinator (European Endangered species Programme), för uppdatering av artens stambok. Det gör att framtida planering kan ske på ett enkelt sätt för våra ungar.

Ännu kommer det dröja minst drygt en månad innan ungarna kommer att börja röra sig runt för egen maskin i anläggningen, så nyfikna besökare kommer att få hålla sig till tåls ännu en tid.

_Pressmeddelande 2015-08-06

Fotot: Borås Djurpark. Tyvärr är den första bilden lite suddig. Vi försöker att störa dem så lite som möjligt under denna första tiden. Creative Commons erkännande_

Bettan
2015-08-10, 13:33
#1

Hoppas det kommer gå bra.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Catwoman
2015-08-11, 08:38
#2

Vad häftigt!

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

TerreJ
2015-08-18, 20:25
#3

Hoppas de växer till sig och blir stora friska röda pandor :)

 Medarbetare på  djurparker                                                                                                                       För mer bilder http://nouw.com/theresefoto

Upp till toppen