Annons:
Etikettorganisationer
Läst 5090 ggr
sissie
3/10/12, 8:46 AM

Fladdermössens riddare

På tre orter i Sverige finns det folk som hjälper fladdermöss som råkat illa ut. Ingarö utanför Stockholm, Sollefteå i norrland och Vingåker i Södermanland. Det är tre personer i hela Sverige som är utbildade och godkända för att hjälpa fladdermössen som behöver hjälp.

Fladdermöss finns över i stort sett hela Sverige likväl som i stora delar av världen. Fladdermöss är det enda Däggdjur som kan flyga som fåglar. De flesta arterna äter insekter och kan äta så mycket som 1 200 insekter på en timme.

Ute på Ingarös Rehab för fladdermöss, har de just nu nästan 30 fladdermöss som kom från en koloni som råkade våldigt illa ut. De hade bildat en vinterkoloni i ett hus, men när det blev kalt och familjen som bodde i huset började elda i kaminen, så spred sig het rök just till de platser där de satt och sov. Flera fladdermöss fick rökskador och några även brännskador i mun och luftvägar. De värst skadade fick lov att avlivas.

Familjen som bor i huset är stora djurvänner och mår väldigt dåligt över det inträffade.

Om det är så att ni hittar fladdermöss som behöver hjälp, både enstaka och eller hela kolonier så tveka inte att ringa dem. Telefonnummer hittar du på deras hemsida, fladdermusrehab.bloggspot.com.

Läs mer om fladdermössens riddare på deras blogg, fladdermusrehab. Där finner du också ritningar på hur du kan hjälpa de vilda fladdermössen genom att bygga fladdermusholkar.

Artikelbilden: Nordisk fladdermus, foto Pia Viklund

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
[Jimmy.L]
3/10/12, 2:51 PM
#1

Väldigt vackra djur och haft turen att fått se fladdermus i naturen.

medde
3/10/12, 7:31 PM
#2

Intressant..lite mytomsunnet djur.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Leffe
3/11/12, 6:42 PM
#3

För länge sedan räddade jag en fladdermus. Den hade fastnat p gallret utanför tunnelbanenedgången vid hötorget. Jag fick loss den och den stack iväg.

sissie
3/11/12, 7:00 PM
#4

Då är Leffe en riddare ocksåGlad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

medde
3/12/12, 2:48 PM
#5

Leffe riddare.. PÅ en vit häst också?

Skämt o sido det är nog många djur som faktiskt kan tacka Leffe för dom lever och fick den hjälpen dom behövde i nödensstund! Så han är nog en riddare på häst eller inte.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: