Annons:
Etikettdjurparker
Läst 11458 ggr
medde
2011-09-23, 12:36

Tigertemplet. Finns harmonin där?

Då vi hör om tigertemplet i Thailand så förknippar vi oftas det men munkarna som lever i harmoni och fred, samt deras tigrar som lever även i fred och harmoni tillsamns med munkarna. Men bra kanske det inte är....

Vi har nog av oss flesta här även sett den fina varma reklam snutten som visades på Animal Planet Om tigertemplet.  Allt handlar om att i harmoni med oss själva och värna om våra djur. I detta fall är det tigrarna som finns på templet.

Men det har börjats höjas många röster runt om i världen om detta tempel och hur dess tigrar behandlas.

Temlet får ju sedan länge inte bedriva någon avel med sina tigrar, det tillståndet är indraget. Men enl uppgifter så görs det ändå.  Dom tigrar som finns på templet  är många hybrider av underarter av tigrar, och du fungar inte alla något seriöst räddningsprojekt.

Tigrarna bor i burar endast med galler och betong. Temlet ligger i en Canyon är är stekande het, då tigrarna är ute för fotografering som sker dagligen dras som mot sin vilja med våld i rätt postioen innför fotosessioen. Det daglien runt cirka 300/ 400 besökare i templet, många köar för att få stå eller ligga på en Tiger och kort ska tas i denna postion.. Köerna långa och hela dagarna "arbetar" tigrarna med detta. Utan chans till att få skugga eller annat skydd. Är det någon Tiger som visar sitt missnöje för den genast tigerurin sprutat i sitt ansikte. Det är enormt aggresvit beteende från då en dominant Tiger. Då tigern "sprayar" sin egen urin för att markera sitt revir bland annat. Men här är det "vårdarna" som går runt och sprayar tigrarna i ansiktet om den skulle våga visa sitt missnöja över sin situation. Det finns klipp där tigrar slås i huvdet med järnpinnar osv..

Det finns i dag rapporter som har både grund och stöd för vad för slags liv tigrana lever i på templet.  Rapporter från tidigare frivillga arbetare, turister som filmat och fotat. listan kan göra lång av olika orginisationer som gjort sina efterforskningar om sannigshalten av det som inkommer, vilket visat sig stämma. Dessa tigrar lever inte så mycket i harmoni som man skulle vilja tro.

Även turister sätter sig själva i fara då dom poserar vid tigrana för att få sitt foto. Barn sätta på ryggen på tigrarna för föräldrana ska så sitt foto av sitt barn sittande på en Tiger!

Det finns en hel del att läsa ute på nätet.

www.careforthewild.com Har även gjort en stor undersökning om tigertemplet som är 26 sidor lång och finns att läsa som PDF på denna Länk

Tiger Temple Truths  På länken finns både klipp och foton, samt en helt rapporter att läsa.


Foto;medde

Tiger på bilden har inget med artikel att göra

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Fawo
2011-09-23, 13:14
#1

Ja usch det där har man hört om så det skär i hjärtat Gråter

Var på föreläsning hos en tjej som nämligen jobbat på tigertemplet.

En människa sköter om ALL sjukvård hos djuren på hela tigertelplet.

Det rycks tänder ur tigrar, unika djur försvinner, och om en anställd ens lägger näsan i blöt blir det inget trevlig stämning alls.

Deras "tiger island" har reklam "Endast 10% kvar av bygget, donera pengar" lalal. Inget blir gjort där trots en massa donerade pengar.

Tigrarna sitter då som sagt i små betongburar, endast några av tigrarna får vara ute och visa sig för besökarna i en inhägnad, där det finns badvatten o lite natur. De är tigrarna som "skött sig", och inte bitit ngn anställd eller så.

De andra bara sitter i sina burar..

// Fawo (;

Leffe
2011-09-24, 01:11
medde
2011-09-24, 09:28
#3

Undrar lite hur Animal Planet kan ta ut den reklamen om templet så mycket som dom gör, Då det här pågår tydligen på templet

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Bettan
2011-09-24, 11:12
#4

Det är bra att detta kommer fram. Att Animal Planet har reklam kan nog sägas i ett ord - pengar

Ha en bra dag

Sport iFokus

Gittan
2011-09-24, 12:32
#5

Fruktansvärt och ärligt talat är Animal Planet en kanal som är för och hjälper djur i nöd? Är det inte bara en kanal som alla andra som visar naturprogram.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


[Havsödlan22]
2011-09-24, 21:27
#6

GittanL dom kanske inte visste att det var så

Annons:
medde
2011-09-24, 21:29
#7

Det har pågott en längre tid och flera rättsliga saker har pågott under lång tid. Så det ryktet är nog väl känt.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

[Havsödlan22]
2011-09-24, 21:30
#8

Jaha jag hade inte en aning om det. Kanske är för att jag bara har hört det nämnas vid något tillfälle tidigare.

medde
2013-01-05, 21:59
#9

Någon som vet hur det gått för "Tigertemplet" och deas tigrar? Jag tror det fungerar riktigt bra numera och det råder frid där.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: