Etikettdjurparker
Läst 1001 ggr
medde
2012-09-22, 11:12

Igen..

Jaha känns det som nu. Att man inte faktiskt kan hålla sig utanför hängen. På Zoo i Bronx har en man skadats allvarligt då han hoppat in till Tiger hänget..Mycket trist händelse , men framför allt vad är det som gör att folk ska in till djuren?

Länk

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

kamera0710
2012-09-22, 13:25
#1

Ja, vad ska folk in i hägnen och göra? Men många tycks ju tro att stora rovdjur är som katterna och hundarna där hemma.

Besökte Orsa en gång och en tjej i åldern 4 till 5 år storgrät och ville absolut bada med isbjörnarna. Jag är inte helt överraskad eftersom de är så keliga med varandra, de ger intryck av två stora och snälla nallar. Kanske var det något liknande hos dessa tigrar?

Som jag nämnt förut blir man ibland också nästan förskräckt när man ser hur vissa föräldrar beter sig med barn i djurparker. Exempelvis en person i Kolmården som satte upp en dotter i åldern 3-4 år på räcket vid tigerhägnet, med "fritt fall" ner till tigrarna. Han stod sedan och fotograferade och tittade inte alls åt sin dotter.

Såg för övrigt att Skansen nu satt upp ytterligare skydd vid björnhägnet så att det inte går att sätt upp barn på detta räcke. Tidigare var det "bara" en eltråd för att förhindra detta, men det har tydligen inte räckt…

Kanske lever många storstadsbor helt enkelt för långt från naturen och får sin natursyn från Disneys filmer?

medde
2012-09-22, 18:15
#2

Klipp från pressen i dag, Killen hade kastat sig in i hängen från linbanan,,,

Länk

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen