Etikettvilda-djur
Läst 836 ggr
Fawo
2012-01-05, 00:33

"Första hybriden av haj upptäckt"

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/skilda-hajarter-parar-sig--anpassning-till-klimatforandringar

Lite spännande läsning! Forskare tror att de kan bero på klimatförändringarna

För er som vill läsa engelska
http://www.uq.edu.au/news/?article=24232

// Fawo (;

sissie
2012-01-05, 00:38
#1

Inte helt oväntat tycker jag ändå. För på något sätt så har ju naturen en förmåga att förbättra sina arter, och varför då inte genom korsningar med nära besläktade arter. Både häst, åsna och Zebra kan ju korsas. Likaså Lejon och Tiger. Men att det sker i det vilda är ju som sagt vad inte allt för vanligt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Fawo
2012-01-05, 00:42
#2

#1 håller med :)

Eftersom världen hela tiden förändras (som den alltid har gjort, inte bara nu) , måste ju djuren anpassa sig. Vilket kan leda till alltingen någon sorts mutation eller att olika djur av nära släkt dras till varandra och får dessa hybrider.

Alltid spännande o se hur allt utvecklas :)

// Fawo (;

sissie
2012-01-05, 00:45
#3

Ibland till det bättre ibland till det sämre. Jag antar att de flesta hybriderna brukar falla bort med tiden, men någon lär ju utvecklas vidare. Kanske dessa hajar.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Sehvrin
2012-01-05, 11:25
#4

Ni får det att låta som om det är en medveten korsning från hajarnas sida för att anpassa sig bättre till det nya klimatet Obestämd Anledningen till att det beror på klimatet borde ju snarare vara att en av hajarterna kan befinna sig i den andra hajartens område nu. Det hela handlar väl snarare om att de inte är så nogräknade med om deras partner är av den andra arten eller ej.

Håll alltid i åtanke att naturen/det naturliga urvalet/evolutionen aldrig strävar efter ett mål och därför aldrig försöker göra arterna bättre. Det som sker är att de individer som klarar sig har möjlighet att föröka sig. Det behöver inte betyda att alla individer som förökar sig är de som är bäst anpassade till sin miljö, bara att de är okej anpassade.

Med det sagt:

Det var en ganska cool nyhet (men frågan är om detta kan ses som ett hot emot de båda arterna, då är det ju inte så bra…)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

medde
2012-01-05, 19:56
#5

Måste in och läsa vad som står och sägs i det hela. Återkommer med tankar

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen