Annons:
Etikettvilda-djur
Läst 6686 ggr
medde
8/30/11, 7:15 PM

Happy Feet på väg hem!

Vi har nu flera gånger berätta om en Kejsarpingvin som fått namnet Happy Feet, och hans liv då han kom lite fel i sin resa på väg till Antarktis.

Happy Feet "råkade" simma över 320 mil åt fel håll. Tyvärr så kom han till sanden  i Nya Zeeland och inte till isen i Antarktis. Vilken  höll på att sluta illa då Happy Feet åt sand, Han blev räddad och fick genomgå flera behandlingar för att klara livet. Men nu har blivit frisk igen, då han fått en utmärkt vård.  

Nu har Happy Fett fått börja sin resa hem igen!

Han kommer att få lifta med forskningsfaryget Tangaroa hem igen. Happy Feet kommer att få vara i ett specialt byggt kylskåp och som sällskap 60 stycken hinkar med is…

Den här kungspingvinen har fångat många människors hjärtan i sin kamp att överleva och få komma tillbaka "hem" igen. Det var över 1 700 personer som vinkade av Happy Feet under gårdagen.

En historia med ett verkligt lyckligt slut.

Bon Voyage Happy Feet!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Ing-Marie
8/30/11, 7:50 PM
#1

Härligt slut!

medde
8/31/11, 9:00 AM
#3

Happy Feet skulle väl få simma sista biten hem,, då det inte  var okey att ta han hela vägen hem, dvs om jag minns rätt

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Leffe
9/4/11, 3:51 PM
medde
9/4/11, 7:01 PM
#5

Wow! Så härliga nyhter!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

EvaG
9/4/11, 11:55 PM
#6

Helt underbart!

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Annons:
medde
9/5/11, 12:07 PM
#7

Jag hörde i morse att han dök ned i havet, men dom har inte sett ett enda litet spår av Happy Feet. sedan han  då lämnade båten.. Var är han?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ypsilon1
9/5/11, 12:33 PM
#8

Man kan till synes följa Happy Feets resa på den här hemsidan. Enligt de sista updateringarna har han simmat ungefär 14 km sedan igår. De goda nyheterna är att han simmar i rätt riktning, after all :)

Håller tummarna för att Happy Feet kommer att förenas med sin flock

medde
9/5/11, 12:53 PM
#9

Men så bra att höra. Började undra då det sändes ut att han var "borta"

Tack! Ska genast in och kika på sidan du länkade till.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ypsilon1
9/6/11, 8:30 AM
#10

Man kan också följa honom här.

De första dagarna simmade han till synes mest i zig-zag, som är tecken på att han kanske var på jakt efter fisk. Men på kartan ser det ut som om han fortsätter mot sydpolen. Han släppades vid 51a breddgraden, och han passerat nu 52a breddgraden :)

LE: han finns nu 53 km SE från drop-off point

Ypsilon1
9/8/11, 9:23 AM
#11

updateringar om Happy Feet - han fortsätter sima mot SE och på sistone mot E och detta kan bero också på den starka antartiska cirkumpolarströmmen som går jorden runt, från väster till öster mellan ungefär 40e -50e breddgrader. Fiskar (Happy Feets föda) migrerar också med strömmen.

Kejsarpingviner kan ta korta tupplurar i vattnet och då flyter de med strömmen. Vindarna blåser ganska starkt också (ungefär 40km/h) mot öster och även lite norrut. Happy Feet gör verkligen sitt bästa :)

Hans satellitsändare sänder två gånger om dagen, i 3 timmar. Sändningen börjar kl. ungefär kl. 11 och ungefär kl. 21 svensk tid om man vill följa Happy Feet live på nzemperor.com

Ypsilon1
9/12/11, 8:36 AM
#12

Sista sändningen från Happy Feets sändare skedde 2011-09-08, kl. 20:11 (UTC, 22:11 svensk tid). Man har spekulerat att kanske solstormen hade påverkat satellitsändningen, men det ser ut som om sändare och satelliter i närheten av New Zealand fungerade normalt.

Nu hoppas man att sändaren har fallit av, och att Happy Feet fortsätter sin resa mot syd. Om han skulle hamna senare i en monitorerad kejsarpingvinkoloni i Antarctis, kan man fortfarande spåra honom med hjälp av en transponder (ID-chip) som sitter i Happy Feets lår.

medde
9/12/11, 9:00 AM
#13

Hoppas nu sänderen fallit av, och att man kan få reda på vid något tillfälle att han lver och har hälsan "hemma" bland sina vänner

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Ypsilon1
9/13/11, 1:53 PM
#14

Länk till en artikel på svenska som sammanfattar ganska bra det som hänt och möjligheten att Happy Feet fortsätter simma i det fria.

medde
9/13/11, 1:54 PM
#15

Men jag har läst att dom har en misstanke han blivit "mat"

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

medde
9/13/11, 2:25 PM
#16

Kanske ska länka till sidan där det funderas. Länk

Men även läst liknande på andra sidor.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ypsilon1
9/13/11, 2:43 PM
#17

det var därför jag länkade till artikeln i expressen, för att den sammanfattar bäst första hand informationer, som t.ex. de offentliga meddelanden från sirtrak och out far south som hjälpte med sändaren och hemsidan där man kunde följa Happy Feet, samt dr. Dr Colin Miskelly som hjälpte från början med Happy Feets räddning och rehabilitering. artiklerna som publicerades av de flesta tidningarna är i övrigt väldigt negativa.

Ypsilon1
9/13/11, 6:38 PM
#18

Jag blir verkligen orolig och upprörd när jag läser hur pressen väljer att tolka Happy Feets fall. Forskarna och teknisk personal förslog olika förklaringar (sändaren fallit av, sändaren skadat, sändaren utom räckhåll av olika anledningar, osv.) och alla är ju lika sannolika. Varför välja komma ut med det värsta. Även en respektabel tidning som the Guardian skriver att HF med störst sannolikhet blivit 'mat' och dessutom inledder en omröstning där man ska rösta om det var värt pengarna att att rädda / frigöra HF!

Jag fryktar att allt negativitet kommer att diskreditera och påverka väldigt mycket hur folk, i allmänhet, kommer att uppfatta sådana "rescues" och "releases" i framtiden, och här tänker jag först på Morgan Rynkar på näsan

"A poll to ask if doing something nice was right when we're still spending untold millions killing people???" (citat från en person som kommenterat på the guardian hemsidan)

medde
9/13/11, 9:14 PM
#19

Allt för att sälja läsnummer. Jag hoppas för allt i världen att Happy Feet är vid god hälsa,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Gittan
9/15/11, 9:38 AM
#20

Även om Happy Feet har blivit mat så blev han det i frihet och det gick fort. Jag tycker det är självklart att man ska göra sådana här "räddningar" även om en del blir fel - enligt oss, men troligen inte enligt djuren. Vissa aktioner slutar helt lyckligt och några mindre lyckligt. Jag vill inte säga att några slutade olyckligt för djuret fick känna friheten. Nu hoppas jag det gick bra för den här krabaten och vi får leva i ovisshet om det är så eller ej. Så jag låser min hjärna på att han har det bra med de andra nu.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Upp till toppen
Annons: