Etikettfikarummet
Läst 816 ggr
Leffe
2010-08-21, 15:11

21 augusti 2010

Sitter här vid datorn och plötsligt slog en tanke mig. Var är alla insekter. Det ska ju till exempel vara mycket getingar i år. Tycker att det blir färre och färre insekter för varje år som går. Nu menar jag insekter som flyger. Jag tycker man ser färre och färre av de snygga fjärilarna som förr fanns i hur många färger som helst. För några år sedan var det fem till sex getingar runt det lysande lysröret i köket. Den här sommaren har det hittills bara varit en. Förr kunde det klia lite här och var på kroppen av myggstick med mera. I år inte ett stick än så länge. De senaste åren har man däremot kunna läsa om mygginvasion inom vissa områden. Förut fanns de med måtta överallt. Vad har hänt?

Är våra fåglar så effektiva och hungriga i vissa områden och i vissa finns de kanske inte alls. eller är det miljön som gör det.

Chestnut
2010-08-21, 17:34
#1

God dag!

Jag vaknade av en envis fluga som ville in i min näsborre, så är nog hit alla insekter har hittat i år Leffe Flört Men kan hålla med dig om att det är ovanligt lite flygfän…

Tillbringade natten ute på landet i nya huset och nu har jag hittat in till stan igen. Sitter och laddar för fest med lite underbara människor ikväll. i laddningen ingår ordentligt med smärtlindring, ikväll ska jag ha roligt - inte ont!

Här är vädret väldigt ostadigt, regn varvas med solsken.

Med vänliga hälsningar
Chess

medde
2010-08-21, 22:39
#2

Oj vilken tänkvärd morgon tråd, jag stannade upp och började att fundera ett lång tag. Tack LeffeD du fick mig att stanna upp i all stress.

Regnet har varit framme och vattnat våra gräsmattor och asfalt  på gatorna här, Men hoppas på en fin dag unde rmorgon dagen, vem vet kanske ett Gröna Lund besök in planerat.

Ha en riktigt fin kväll

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ypsilon1
2010-08-22, 10:29
#3

Getingar är faktiskt fridlysta i Tyskland. Man får inte döda dem eller förstöra boet. Man måste ansöka för att få lov att få flytta på ett getingbo och det är bara specialister som kan flytta på dem. Om man bryter mot såna regler får man betala böter på upp till 50000 eur

I Sverige är dem klassade som en sårbar art och i Finland som akut hotade, medan i Norge är arten utdöd

Jag kan faktiskt skriva en artikel om Getingen - en utrotningshotad art :)

medde
2010-08-22, 11:21
#4

Gas1. Nu är jag helt ärlig, wow! Inte hade jag någon aning om det med getingen i tyskland!! Vore verkligen spänande att få läsa en massa intressant om getingen, som man ärligt försöker slå ihjäl då den kommer för nära både mig och dotter. Mestadelen dotter då hon är allergiskt mot dom!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ypsilon1
2010-08-22, 15:07
#5

Det blir tråkigt om man är allergisk. Jag är också orolig för mina djur, men har lyckats på sistone utveckla en bra förhållande med getingarna :) De blir faktiskt aggressiva bara om man anfaller boet.

Vi fick flytta ett bo under sommaren; jag ville gärna vänta till sommarens slut (då dör drottningen och de nya fertila drottningarna överger boet och letar efter en lämplig övervintringsplats), men det var gäster som skulle komma på besök och grilla. Tyvärr gick boet sönder :( men de var så flittiga på att bygga det tillbaka för att skydda larverna.

Jag ska tänka på en artikel under allt resandet :)

Upp till toppen