Annons:
Etikettvilda-djur
Läst 10663 ggr
Leffe
2009-10-16 03:56

Rödräv

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Min färg är härligt röd och jag beskrivs som både klok och listig.

rav.jpg

Jag är tillhör familjen hunddjur. Jag är en rödräv och högre upp finns min närmaste släkting fjällräven.

Jag har en smidig kropp, om jag får säga det själv. Mit utseende går inte av för hackor. Tänk er själva - en spetsig nos, uppåtriktade öron och en härlig yvig svans.Jag kanske inte är så stor, men jag är i alla fall 75 cm lång sqamt svanslängd på 50 cm.

Mina anförvanter finns över hela landet. När jag sover håller jag ofta till i en hålighet i marken. På nätterna är jag oftast vaken och ute på äventyr. I matväg tar jag tacksamt emot det mesta.

Jag och mina släktingar har olika färger på pälsen. Svartmagad räv har normalt rödfärgad översida, precis som jag, men en svart buk. Korsräv har ett mörkt band utmed ryggen och ett över bogpartiet. Svarträven i sin tur är svart med vit svansspets. Silverräven är en svarträv med vita stickelhår. Platinaräv är en silverrävskorsning. Så har vi blåräv och viträv som är olika färgvarianter av den arktiska fjällräven, som vi ibland kallar för fjällracka, polarräv och isräv.

Annons:
sissie
2009-10-16 08:38
#1

Välkommen hit Mickel. Hoppas att du kan berätta mer om dig och din familjen framöver.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

StefanW
2009-10-16 10:34
#2

Mysigt djur! Har bl.a. en som går förbi på jobbet, sitter man rätt i vinden så kan han komma väldigt nära. En gång så hade jag lust att sträcka ut handen och ta honom i örat, men då hade han väl fått en chock. Det roliga var när han satt framför mig och har fokus en bit framför, då han plötsligt stelnar till och vrider sakta på huvudet mot mig och upptäcker att det är någon bredvid honom mindre än en meter och sedan springer han iväg det snabbaste han kan.

Nämnas kan att det även finns Grävling, harar, rådjur och katter som håller sällskap när man är ute om natten.

Stefan - Modellbyggare

sissie
2009-10-16 10:57
#3

Det är läckert med vilddjuren så nära inpå att man kan ta i dem.

Kommer ihåg att jag fick ett gäng talgoxar på landet att bli så pass tama att de kom och åt ost ur handen. Nackdelen var att de kom farande så fort man satt och åt frukost och skrek efter ost. Flört

Försökte bli kompis med en hare också som vinterbodde under vår trappa. Men det gick inget vidare. Mumsiga äpplen tyckte han visserligen om man han hade ingen som helst lust att vara i närheten av en. 10 meter minst gällde.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Vattnadal
2009-10-16 11:35
#4

Här har vi en stor maffig rävhane. Vårt revir ligger mitt i hans, så han markerar tydligt att vi kan hålla oss inne på själva trädgårdsdelen, gårdsplanen och hundgårdarna, resten är hans. Vidar håller inte med och markerar över allt han kan!

Hittills har vi inte haft problem av honom, mer än att han för ett år sen smittade valparna med mask. Hönsgården får vara iffred, och vi hoppas han låter bli lammen i vår. Har dock rediga elstängsel för att hålla hans större kusiner och övriga rovdjur på lagoma avstånd.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

sissie
2009-10-16 12:20
#5

Bor man så kan jag förstå om man vill hålla dem på avstånd. Glad En och annan som smyger runt knuten är väl ok, men man vill ju knappast ha dit hela släkten. Speciellt om man har höns och får.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

medde
2009-10-16 12:43
#6

Vilken fin läsning! Verkligen´kul att få ta en del av.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
nera
2009-10-16 14:06
#7

Det här var skoj att läsa

Vi har också mycket rävar utanför husknuten lite då och då. De är fina att se på.

Upp till toppen
Annons: