Annons:
Etikettom-sajten-samt-ifokus
Läst 3227 ggr
SwedenZoo
7/8/09, 1:14 AM

Viktig information

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Skriv så att alla förstår. Även personer med synproblem. Jag hoppas alla tar sig att läsa denna lilla text. Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt när folk använder förkortningar och upprepar samma tecken i sina inlägg.

När man är synskadad och ska läsa på datorn så använder man ett tilläggsprogram som talar om vad man skriver. Detta program talar även om för oss exakt vad som står på skärmen.

                         Öga

När ni skriver inlägg i de olika trådarna är det bra om ni inte använder förkortningar. Förkortningar gör det mycket svårt för oss synskadade att få ett sammanhang i vad som står på skärmen. Det är mycket bättre att ni skriver ut hela ordet i dess fulla längd för då hör vi ordet och inte något konstigt, detta gäller även smileys så ska ni skriva en smiley så använd iFokus smileys. Programmet översätter och läser förkortningar och skrivna smileys som hela ord.

Det finns ett problem till för oss som har skärmläsare. Det är detta ofog att sätta ut många likadana tecken efter vissa ord.

Exempelvis: ?????

Dessa fem frågetecken läser skärmläsaren "FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA" och ni kan själva förstå hur jobbigt detta blir att lyssna till. Sådana sidor undviker man i största möjliga mån och det drabbar er som skriver genom att vi inte besöker sidorna. Undvik alltså att skriva samma tecken flera gånger efter varandra.

Vill ni själva prova på hur det är och hur det fungerar så kan ni ladda ner skärmläsare här.

Tack för att ni visar förståelse för detta.

SvenA
Sajtvärd på Synskadade iFokus

Med Vänliga Hälsningar Rickard Sjödén

Hemsida: www.SwedenZoo.com Fotogalleri: Flickr.com

  

Annons:
Upp till toppen
Annons: