Övrigt

Plågsam död

2011-09-10 11:34 #0 av: Gittan

Den svenska naturen är oftast väldigt fin, men exotiska djur såsom pytonorm, sköldpadda och leguan är inte anpassad för den eller vårt klimat.

Fler och fler exotiska djur dumpas i naturen när äagaren upptäcker att djuret börjar bli för stort att ta hand om eller att ägaren bara tröttnar. Ett exempel är pytonormen som upptäcktes förra helgen på Hissö utanför Växjö. Ingen har ännu inte återfunnit den och den lär dö en plågsam död.

Den cirka två meter långa indiska tigerpytonormen på Hissö kan ju ha rymt från ett privat terrarium, men antagligen har ägaren dumpat den i den småländska naturen. Trots att det är straffbart, men chansen att ägaren ska hittas är inte stor.

Numera säger oftast djurparken nej till att ta emot djur som folk tröttnar på. Det handlar mycket om karantän, ekonomi, plats och personal.

För en ägare som tröttnat på eller inte längre klarar sitt djur så är det enklast att slänga djuret i naturen och låta det gå en plågsam död till mötes än att låta avliva djuret.

Människans fortsätter visa sin hänsynslöshet mot levande djur. Förut handlade det om kattungar som lades i täppta kartonger och annat i skogen. Nu är det utökat till exotiska djur också.

FRUKTANSVÄRT!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2011-09-10 12:13 #1 av: Leffe

Håller med - fruktansvärt!

Anmäl
2011-09-10 12:32 #2 av: Kjelle

Gittan glömde i sin frustration skriva att bilden kommer från Fotoakuten.se


Anmäl
2011-09-10 13:40 #3 av: medde

Jag föstår helt och fullt ut om det som Gittan skrev om. Min fråga blir som verkar bli vanlig numera i min mun: Varför?

Det är inte så svårt att se till att sitt djur man skaffat på sig, kan få ett nytt hem. Har även märkt under sommaren att det passerat en hel del burfåglar runt träden i dungen där jag bor. Allt från undulater, nymfparakiter med mera. Dessa fåglar går mot en säker död så gott som. Okey visst är det lätt att en fågel kan rymma från sin bur. Men denna ökning jag sett i sommar kan inte bara vara förymda fåglar.

Vi fick ett besök på våran balkong en kanariefågel under midsommar helgen, Men vi fick tag i fågeln eller rättare sagt fågeln flög in då vi öppnade och räddade sig för alla skator som flög runt och försökte närma sig där den satt i sin flykt. Numera har den ett hem här och trivs med livet och framför allt. Livet i behåll!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-09-10 14:25 #4 av: ibiss

Usch, jag förstår inte vad folk tänker med?!

Alla möjliga djur släpps ju ut, marsvin, kaniner,fåglar, reptiler, och även de som är så dumma att de släpper ut akvariefiskar i sjöar! Inte bara det att De Flesta fiskar kommer dö, men de kan även föra över smittsamma sjukdomar till de andra fiskarna i sjön...

Anmäl
2011-09-10 16:24 #5 av: medde

Det är så tanklöst att att agera på detta sätt som några människan gör.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.