Om sajten samt iFokus

Yttrandefrihetsgrundlagen

2009-10-07 11:06 #0 av: medde

Yttrandefrihetsgrundlagen fastställer att alla har rätt att fritt utrycka sig, och att det är en grundläggande demokratiskt rättighet att göra sin röst hörd, anonymt eller inte, i olika medier.

Fri åsiktsbildning förutsätter yttrandefrihet och informationsfrihet för medborgarna, dvs att alla har en möjlighet att göra sin röst hörd. Det är en av grundstenarna i en demokrati. Dessa rättigheter omfattar alla typer av medier, även elektroniska medier som iFokus. 

Att alla har rätt att uttrycka sin åsikt betyder dock inte att man får skriva vad som helst. Det finns undantag, framförallt kring upphovsrättsliga frågor, hetslagstiftningen och material riktat mot unga, och då främst pornografi och/eller annat material som kan verka förråande eller medföra annan allvarliga skada för unga. 

Det är dock viktigt att poängtera att bara för att ett inlägg på forumet inte bryter mot någon lag så innebär det inte en skyldighet att publicera det. Yttrandefriheten ger inte automatisk rätt att bli publicerad, tänk hur DN eller Rapport skulle se ut om alla som krävde att få bli publicerade också blev det.  

Om du som värd anser att att ett inlägg skadar dig, din sajt och diskussionen där, företaget iFokus eller en medlems integritet så står det dig helt fritt att välja att ta bort inlägg eller att kräva av författaren att den skriver om det.

Skriven av: iFokus

 

Rixlex - fulltextversion

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-10-07 15:19 #1 av: Tom-B

Bra poängterat i sista stycket!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-10-07 21:04 #2 av: medde

Hålle rmed, då det tyvärr kan missförstås att det är helt fritt att lägga ut vad man själv vill på sajten. och blir arg då det tas bort

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-10-09 14:38 #3 av: nera

Ja det är verkligen en konst att skriva och uttrycka sig på rätt sätt, så att man inte blir missförstådd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.